
Dėžė (12 vnt. x 500 ml) MANZANILLA ALOREÑA rūšies alyvuogių aliejaus Virgen Extra
Ypatingai grynas alyvuogių aliejus MANZANILLA ALOREÑA
Šis unikalus alyvuogių aliejus spaudžiamas iš ‘Manzanilla aloreña’ alyvuogių veislės, vienintelės Ispanijoje, turinčios registruotą kilmės vietos nuorodą. Áloros miesto apylinkėse auginamos ‘Manzanilla‘ alyvuogės paprastai renkamos valgymui. Aliejų iš šios veislės uogų spausti nėra įprasta, gaunamas derlius nedidelis, o nurinkimas sudėtingas ir brangus, tad vos tik pasirodęs toks aliejus - naujokas kelia didžiulį susidomėjimą.
‘Manzanilla aloreña’ alyvuogių veislės derlius ribotas, tad nežinome ar kitais metais mums pavyks jo atvežti vėl. Todėl kviečiame paragauti šio unikalaus ir reto aliejaus ir atrasti jo charakterį.
Kvapas ir skonis
Šis aliejus kvepia vidutinio žalumo alyvuogėmis; jame aiškiai pajusite žolės, pomidorų, obuolių, bananų ir netgi sodo vaisių bei lauko gėlių natas. ‘Manzanilla aloreña’ pasižymi turtingu skoniu – pradžioje kiek lengvu ir elegantiškai saldoku, vėliau pajusite migdolų poskonį, besimaišantį su kylančiu ir slopstančiu kartumu bei aštrumu. Profesionalai pažymi, kad šis aliejus labai subalansuotas, švarus ir harmoningas.
Kur naudoti?
‘Manzanilla aloreña’ aliejumi šlakstykite švelnaus skonio patiekalus, košes, salotas, užkandžius, duoną, šiltus ir šaltus daržovių patiekalus bei troškinius. Gaminkite padažus, majonezą ir desertus. Šis aliejus puikiai tinka kepimui.
Pakuotė
Aliejus išpilstytas skardinėse dėžutėse. Taip jį ne tik patogu ir saugu transportuoti, bet ir lakuotos skardos talpoje aliejus ilgiau išlaiko savo savybes, nes visai negauna šviesos.
Apie produktą
Alyvuogių veislė MANZANILLA ALOREÑA
Kilmės vieta - Alora, Malagos provincija, Ispanija
Prekinis ženklas – „Aceites de Ardales“, šeimos malūnas Bravoliva
Derlius nuimtas 2020 metų spalio mėn 14 dieną
Maistinė vertė 100 gr.
Energetinė vertė – 3700 kJ/900kcal
Riebalai – 100 gr. (iš jų sotieji riebalai – 14 gr., mononesotieji riebalai – 77 gr., polinesotieji riebalai – 9,0 gr.).
Angliavandeniai – 0 gr.
Baltymai – 0 gr.
Druska – 0 gr.
Aliejaus cheminių ir organoleptinių tyrimų rezultatai:
Peroksidų kiekis – 4,8 mqO2/ kg
Rūgštingumas - 0,24 % oleino rūgšties
Mediana frutado – 3,5
Mediana amargo - 2,0
Mediana picante – 3,3
Neigiami atributai - 0
Klasifikacija – Virgen Extra
Pakuotė – lakuota, nerūdijančio plieno talpa, plastmasinis kamštis su apsauga
Kiekis – 500 ml.
Geriausias iki: balandžio 2022
Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje, gerai užkimšta
MANZANILLA alyvuogių veislė
Ši veislė laikoma viena seniausių Ispanijoje. Manoma, kad ji atvežta dar finikiečių laikais. Nuo senų laikų šios veislės stalo alyvuogės eksportuotos į visas Viduržemio jūros šalis. ‘Manzanilla’ per paskutinius kelis šimtus metų išplito tiek kitose Ispanijos žemėse, tiek ir pradėta auginti JAV, Argentinoje, Portugalijoje ir Izraelyje. Tačiau tik Áloros apylinkėse ‘Manzanilla aloreña’ auga subtropinio klimato zonoje, todėl šių alyvuogių skonis išskirtinis ir unikalus. Siekiant išsaugoti šį unikalumą, įregistruota šių alyvuogių veislės kilmės nuoroda. Kol kas tai vienintelė valgomų alyvuogių veislė su registruota kilmės nuoroda Ispanijoje.
Ši veislė auginama palyginti nedidelėje teritorijoje, didžioji dalis alyvmedžių yra seni, medžiai auga stačių kalvų šlaituose, uogos dažniausiai skinamos rankiniu būdu. Marinuotas ‘Manzanilla’ alyvuoges bematant išgraibsto gurmanai ir retenybių mėgėjai. Jos ypač populiarios Anglijos ir Prancūzijos gurmanų restoranuose.
MANZANILLA pavadinimas
‘Manzanilla’ lietuviškai reiškia „obuoliuką“, nes jos alyvuogės primena žalius, mažus obuoliukus. Uogos yra apvalios formos, vidutinio dydžio.