Turime sandėlyje

Kaina vnt.:

12.49€

Iš viso.:

12.49€
Pirkti
Ypatingai grynas alyvuogių aliejus

Ocal aliejus palyginus švelnus, tačiau turtingas charakteringais šiai veislei skoniais ir kvapais: galima rasti šviežių daržovių, vaisių, artišokų, riešutų, šieno, pomidorų, obuolių ir net žirnių skonių kombinacijas. Gali būti aptinkamas žalių graikinių riešutų poskonis. Aliejuje polifenolių koncentracija yra pakankamai didelė, todėl gerklėje galima aiškiai jausti juoduosius pipirus primenantį kartumą.

Gerai dera su brandintais sūriais, kumpiu, salmorejo, puikiai tinka gaspacho gamybai, baltos duonos tostams, makaronų patiekalų ir baltos mėsos kepinių pagardinimui, apkepti daržoves ir žuvį.

Jei norite išryškinti gaminamų patiekalų skonį – naudokite ‘Ocal’, jis puikai atliks solo partiją. Tačiau ‘Ocal’ gali ir virtuoziškai akompanuoti jautienos karpačiui, vytintam iberiko kumpiui, brandintiems sūriams, pomidorams ir kitiems puikiems solo atlikėjams. Tinka kepimui.

 
Alyvuogių veislė – OCAL.
Kilmės vieta – ūkis „La Gloria“, Antequera, Malagos provincija, Ispanija.
Prekinis ženklas – Gotas de Gloria.
Ūkininkas: Justo Lorente Mata.
Derliaus nuėmimo ir spaudimo data – 2020.10.19.
Išpilstymo į butelius data – 2020.10.30
 
Maistinė vertė 100 gr.
Energetinė vertė – 3385 kJ/823,50kcal
Riebalai – 91 gr. (iš jų sotieji riebalai – 14,89 gr., mononesotieji riebalai – 68,04 gr., polinesotieji riebalai – 8,22 gr.).
Angliavandeniai – 0 gr.
Baltymai – 0 gr.
Druska – 0 gr.
 
Aliejaus cheminių ir organoleptinių tyrimų rezultatai:
Peroksidų kiekis - 4,6 mqO2/ kg
Rūgštingumas - 0,2% oleino rūgšties.
Mediana frutado - 3,8
Mediana amargo - 2,8
Mediana picante - 4,2
Neigiami atributai - 0
Klasifikacija – Virgen Extra.
 
Pakuotė – tamsaus stiklo butelis, plastmasinis kamštis su apsauga.
Kiekis – 500 ml.
Geriausias iki: gruodis 2021
Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje, gerai užkimšta.
 
 

OCAL alyvuogių veislė.

Geriausios šios veislės alyvuogės buvo nurenkamos valgymui, o iš likusių uogų buvo spaudžiamas aliejus. Manoma, kad Ocal (dar kitur vadinama Aceituna de Cártama, Gordal Castellana, Gordal Ecijano, Llorón de Castuera, Pudriaco) veislė pirmiausiai pasirodė Sierra de Salamanca kalnuotose vietovėse, tačiau per pastaruosius šimtmečius ją palaipsniui išstūmė derlingesnė Manzanilla veislė, kurios uogos yra dar didesnės ir taip pat naudojama valgymui. Šiuo metu visoje Ispanijoje alyvmedžiai kultivuojami daugiau nei 2,6 milijono ha plote, iš jų tik 0,5 proc užsodinta Ocal alyvuogių medžiais. Taigi galima sakyti, kad Ocal yra tikrai reta alyvuogių veislė.

Nedidelės šios veislės alyvuogių giraitės auga Cordoba, Cadiz ir Salamanca regionuose, tačiau iš naujo atradus puikias šios veislės aliejaus savybes Ocal alyvmedžių plotai po truputį didėja. Didžiausia dalis Ocal uogų vis dar naudojamos darant coupage aliejus ir tik keletas ūkių gamina ir parduoda gryną vien tik šios veislės alyvuogių aliejų. Derlingumas yra išskirtinė Ocal savybė, medžiai gana atsparūs šalčiui ir karščiui, tačiau uogos labai vilioja kenkėjus, todėl reikalauja išskirtinio dėmesio ir kasdienės stebėsenos. Alyvuogės užauga didelės, lengvai nuimamos nuo medžio, tačiau gan jautrios pažeidimui ir greitai oksiduojasi, todėl turi būti kuo greičiau pristatomos į aliejaus malūną. Kadangi Ocal veislė reikalauja daug rankų darbo, individualios priežiūros, todėl kol kas sėkmingai auginama tik nedideliuose plotuose, o iš jų uogų stengiamasi gauti išskirtinės/gourmet kokybės alyvuogių aliejų.

Oleino rūgšties kiekis yra daugiau nei 70 % taigi tai puikiai subalansuotas aukščiausios kokybės aliejus.Pirmasis derlius (cosecha temprana) yra pakankamai ankstyvas – jau spalio mėnesį nuimamos žalios arba optimalaus subrendimo (en su envero) alyvuogės.